Dekstroza, maltodekstryny
i syropy w proszku
DEKSTROZA (glukoza krystaliczna) jest wytwarzana ze skrobi kukurydzianej poprzez działanie enzymami amylolitycznymi.
Wykorzystywana jest w wielu działach przemysłu spożywczego:
- piekarnictwo (ciastka, ciasta, wafle, pieczywo, krakersy)
- lody i desery lodowe
- przemysł mleczarski (napoje czekoladowe, jogurty, napoje mleczne, desery)
- przemysł mięsny (kiełbasy, salami, mięso, garmażerka)
- żywność przetworzona (żywność dla dzieci, napoje w proszku, produkty instant, mieszanki dla piekarnictwa)
- frytki
- koncentraty spożywcze
- odżywki dla sportowców
W ofercie: dekstroza bezwodna i jednowodna w różnych granulacjach
MALTODEKSTRYNY suszone rozpyłowo oraz SYROPY GLUKOZOWE W PROSZKU są produktami bardzo dobrze rozpuszczalnymi i stanowią źródło węglowodanów dla szerokiej gamy produktów spożywczych. Obydwa rodzaje produktów mają podobną do skrobi wartość kaloryczną i charakteryzują się neutralnym smakiem w gotowym produkcie, oraz znakomitą rozpuszczalnością w roztworach wodnych nawet w niskich temperaturach. Produkty te poprzez fakt wytwarzania niższego od innych węglowodanów ciśnienia osmotycznego są bardzo dobrze tolerowane i trawione przez organizm ludzki.
W naszej ofercie znajdują się także specjalne maltodekstryny suszone rozpyłowo oraz suszone syropy glukozowe o znacznie mniejszej granulometrii, co ma bezpośrednie przełożenie na dwukrotnie zwiększoną szybkość rozpuszczania się w wodzie.
Maltodekstryny suszone rozpyłowo oraz suszone syropy glukozowe poprzez swoje znakomite właściwości znajdują zastosowanie między innymi w takich gałęziach przemysłu spożywczego, jak:
- cukiernictwo
- napoje
- piekarnictwo
- mleczarstwo i produkcja lodów
- przemysł mięsny
- żywność wygodna
- koncentraty spożywcze
- produkcja odżywek dla sportowców
W ofercie: zróżnicowane pod względem DE maltodekstryny i syropy glukozowe w proszku, produkty aglomerowane