Białka mleczne i serwatkowe, laktoza

Koncentraty białek serwatkowych i mlecznych o różnej koncentracji białka oraz laktozy spożywcze.

Białka mleczne i serwatkowe otrzymywane są z najwyższej klasy mleka i cechują je bardzo wysokie standardy mikrobiologiczne.

Ze względu na zawartość poszczególnych składników możemy oferować:

WPC 35%, 60%, 65% oraz 80% - koncentraty białek serwatkowych otrzymywane na drodze ultrafiltracji o różnej zawartości białka. Produkty białkowe przyczyniają się do wzbogacenia różnorodnych produktów spożywczych w bardzo wartościowe białko serwatkowe będące źródłem wielu aminokwasów egzogennych. Stosowane m.in. w takich produktach jak: jogurty, napoje mleczne, soki i napoje owocowe, żywność funkcjonalna, odżywki dla sportowców. Nadają tym produktom wiele korzystnych cech takich jak: odczucie gładkości w ustach, błyszczący wygląd, wiązanie wody, podkreślenie mlecznego smaku, utrzymywanie świeżości.

Produkty z zawartością białek serwatkowych są odpowiedzią na stale wzrastającą świadomość i wymagania konsumentów związane ze spożywanymi produktami.

Produkty laktozowe – produkty o różnej zawartości laktozy, z zastosowaniem w przemyśle cukierniczym, mięsnym, technologii koncentratów spożywczych oraz paszowym.

 

laktoza agrotrade
 
 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.