Białka mleczne i serwatkowe, laktoza
Koncentraty białek serwatkowych i mlecznych o różnej koncentracji białka oraz laktozy spożywcze.
Białka mleczne i serwatkowe otrzymywane są z najwyższej klasy mleka i cechują je bardzo wysokie standardy mikrobiologiczne.
Ze względu na zawartość poszczególnych składników możemy oferować:
WPC 35%, 60%, 65% oraz 80% - koncentraty białek serwatkowych otrzymywane na drodze ultrafiltracji o różnej zawartości białka. Produkty białkowe przyczyniają się do wzbogacenia różnorodnych produktów spożywczych w bardzo wartościowe białko serwatkowe będące źródłem wielu aminokwasów egzogennych. Stosowane m.in. w takich produktach jak: jogurty, napoje mleczne, soki i napoje owocowe, żywność funkcjonalna, odżywki dla sportowców. Nadają tym produktom wiele korzystnych cech takich jak: odczucie gładkości w ustach, błyszczący wygląd, wiązanie wody, podkreślenie mlecznego smaku, utrzymywanie świeżości.
Produkty z zawartością białek serwatkowych są odpowiedzią na stale wzrastającą świadomość i wymagania konsumentów związane ze spożywanymi produktami.
Produkty laktozowe – produkty o różnej zawartości laktozy, z zastosowaniem w przemyśle cukierniczym, mięsnym, technologii koncentratów spożywczych oraz paszowym.